Historie PDF Afdrukken E-mailadres

Al meer dan 30 jaar draait Jan Schuurman mee in de Nederlandse opnamewereld.Jan Schuurman-Phonogram

Vanuit Geldrop werd hij (rechtstreeks van de middelbare school) in 1967 aangenomen bij Phonogram: als loopjongen met stropdas om. Daar leerde hij koffiezetten, solderen, recorders bedienen, microfoons klaarzetten, tapes knippen, biertjes tappen,etc. etc....

jan-mixDoordat op een cruciaal moment een technicus ziek werd, kreeg Jan  de kans het achter de mengtafel te proberen. Meteen scoorde hij een hit met "Memories" van Earth en Fire.
Van '72 tot '87 werkte Schuurman in Soundpush: niet alleen met de crème de la crème van de Nederlandse muziekwereld, maar ook met wereldtoppers als de Stones, Tina Turner, etc...

 

Inmiddels verhuisd  naar het pittoreske Spakenburg ging Jan als freelancer aan de gang en op aanraden van Freek de Jonge koos hij ervoor om mobiel te gaan: de "Van" was geboren.

Nadat 't namelijk te omslachtig bleek met de apparatuur rond te blijven zeulen, werd een oude ambulance omgebouwd tot rijdende studio. Deze is ondertussen vervangen door twee nieuwe wagens: een nieuwe verlengde en verhoogde Chevrolet Van en een dubbellucht Ford met opgebouwde Studio.

Door het vissersdorp Spakenburg kwam Jan in aanraking met authentieke botters: zijn ontspanning (en vaak ook die van zijn artiesten) haalt hij nu uit het zeilen met de BU 16. 
korpadiSign